Начало / Любопитно / Вярвания за Луната
luna-durvo

Вярвания за Луната

Суверията и вярванията за луната са много. Това е така, защото тя е служила и служи на хората за отчитане на времето, както и промените в природата и емоционалното поведение на хората, тъй като нейния цикъл се повтаря приблизително на всеки 29.5 дена и чрез тези повторения лесно могат да се направят много заключения, да се изготвят много твърдения, които да бъдат подплатени с факти и да се превърнат в истини.

В древността Луната е имала огромно значение, тъй като е давала на човеците лесни и удобни обяснения за част от необяснимите феномени, които са се случвали около тях.

Част от достигналите и до нас врярвания, съврзани с луната, са все още са актуални и при употребата им може да сами да се уверите в истинността на по-долу описаните твърдения:

  • Ако около луната се образува обръч, това означава, че ще вали дъжд или сняг
  • Хубаво би било бракосъчетанията да се правят, дни преди или в деня на пълнолуние
  • Обирджиите, които предвиждали обирите си за третия ден след новолуние са обречени на провал
  • Да видиш младия лунен сърп на новата луна през затворени прозорци или през клони на дърво, носи лош късмет
  • След пълнолуние до новолуние се вършат рутинни неща и не се започва нищо ново
  • От новолуние до пълнолуние е подходящ период за нови начинания
  • Желанията по новолуние се изпълняват на 100% особено, ако си ги пожелаете от сърце
  • Нов порфейл се купува дни преди или повереме на пълнолуние, особено когато луната се намира в зодиакален знак Телец.

Луната е владетелката на нощта и всичко, което се случва когато падне мрак. По време на пълнолуние енергията, която се изпраща от Луната към Земята се засилва и обкновено хорта имат странно, поведение. Това се дължи на факта, че в периода на пълнолуние се чувстваме емоционално превъзбудени.

Когато сме емоционално превъзбудени сме склонни да действаме по-скоро водени от емоциите си, отколкото от разума си. Това се доказва и от факта, че по време на пълнолуние например, броят на престъпленията и обирите се увеличава.

Следвайте цикъла на луната всеки месец и живейте живота си, това е най-точния компас, който никога няма да ви подведе. Най-хубавото нещо, което може да правите по време на пълнолуние е да последвате примера на бандата, която изпълнява следваща песен, която е специален поздрав от нас за вас.

Екипът на sunovnik.bg  и аз Давид Ви пожелаваме успех!Автор admin

Оставете вашето мнение за този материал в sunovnik.bg

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван !!! Задължителните полета са с звездичка *

*