Начало / Суеверия / Какво са суеверията
kakvo-sa-sueveriata

Какво са суеверията

Какво са суеверията ?

В Wikipedia открих „Суеверието е вярване в свръхестествените сили като двигател на събитията. По своята същност суеверието е предразсъдък, поверие, заблуда, че такива сили съществуват и могат да бъдат регулирани и повлияни. Проявява се в носенето на талисмани, правене на магии, избягване на числото 13, страх от черни котки и други подобни.“

Към днешна дата твърдо не мога да определя суеверието, като предразсъдък или заблуда, че такива сили съществуват, тъй като все повече се убеждавам в обратното, благодарение на собствения си опит и всички материали, които чета и употребявам по темата.

Правенето на магии да, ако приемем за правене на магия процеса, в който избираме подходящото протмоне за привличане на материално благосъстояние или промяната на мисленето си от негативно, към позитивно, то да мога да се съглася, че магически процес има, но в никой случай той не е негативен и не бива да се страхуваме от него, тъй като всеки ден ние изпозваме магията, чрез мислите си и настройката на фините енергии около нас, дори без да го съзнаваме.

По отношение на числото 13 аз лично смятам, че избягването му е поредния опит за провокация и поредна инсинуация по отношение на възможностите на скритите сили вътре в нас, а също така и на всичко, което ни заобикаля. В защитата на твърдението си мога да добавя, че числото 13 е част от редът на Фибоначи, който е една от най-известните последователности от числа и има много матеметически особености, например по отношение на Златното сечение. То се възприема като идеал за красота и до днес има значение като учение за пропорциите в изкуството и архитектурата. Навсякъде в природата можем да открием Златната спирала – в листата на цветовете на цветята, на зелката или в подредбата на семките на слънчогледа.

Страха от черните котки отдавна вече не е модерен. Доказано бе, че на много хора именно черните котки са тези които им носят късмет. Нека не забравяме, че черния цвят е защитен цвят и е твърде вероятно да ви защити повече, отколкото да ви навреди. Да, черният цвят поглъща, но какво по-хубаво от това да му дадем да погълне всичко негативно и да си запазим позитивното за нас ?

Разбира се всеки има правото да вярва или не, да  използва или не, всичко и всички които го заобикалят. Мога спокойно да твърдя, че в суеверията няма нищо страшно, тъй като много рядко те предвещават кофти изход. А и ако погледнем от един друг ъгъл кофти изхода, можем да видим, че това може всъщност да е много градивна ситуация, от която да научим много неща.

Няма да забравя, когато бях малък моята баба ми разкаваше, че суеверията са измислени от хората, за да могат да улеснята живота си и по този начин, с цел да улесня собствения си живот реших да приема суеверията.

Оказаха се много полезни, защото по природа съм работохолик и така например суеверията и вярванията за празници ми помагат да си отделя време за почивка поне на празниците и да започна да се уча, че почивката е част от работата.

В крайна сметка независимо, кой и какво твърди по темата аз мисля, че са полезни и задавам няколко въпроса … Какво по-хубаво от това да се научим да гледаме нещата с позитивна нагласа? Не е ли позитивната нагласа тази, която ни помага да избегнем така или иначе пренатовареното ни със стрес ежедневие? Какво толкова ще се случи, ако вместо да се ядосаме и изнервим за това, че сме си разляли чашата си кафе, ние се усмихнем и просто кажем, а това е на пари ?

Замислете се ако искате … Най много да спечелите и да подобрите живота си !Автор admin

Оставете вашето мнение за този материал в sunovnik.bg

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван !!! Задължителните полета са с звездичка *

*